Szélvédő javító készlet

 2011.10.23. 22:03

 

Tisztelt leendő és meglévő szélvédő javítók!

 

Az oldalt azért hoztam létre, hogy összefoglaljam a szélvédőjavító szerszámok különbségét.

Több szélvédő javító szerszám van. A sufni tuningot nem sorolom a szerszámokhoz! Az az egy baja van hogy a megrendelő meglátja és többet nem jön vissza. Lehet hogy profin lehet javítani vele, de nekünk szélvédőjavítóknak nem az a lényeg hogy egy javítást csináljunk meg, hanem az hogy visszajöjjenek az emberek, mert meg voltak elégedve.

 

Glass Mechanix: Több generációs szerszámkészlet. Anyavállalat Amerikában van. Vállalkozásunk kizárólagos Európai forgalmazója ennek a márkának. (www.glassmechanix.eu) Szerszám nagyságát az egyszerűsége mutatja meg, mivel nincs kopó alkatrész benne. Régebbi sériának a neve: Pro-Vac, mára Sprint nevet kapta. Mai séria a Daytona nevet kapta, mivel a Daytona autóversenyeken indúlt egy saját Glass Mechanix szponzorálásban egy versenyautó. Innen kapta a fantázianevet, Daytona. Szélvédő javító készlet tartalmazza a ragasztókat is. Bárki kérhet ingyenes próba anyagot a regisztráció után. Az injektor kettő fém alkatrészből ( saválló ) van. A Provac (Sprint) injektor kettő ugyanolyan tömítést tartalmaz egy injektor tengelyen. Ez a tömítés biztosítja a nyomást, és a vákuumot a szélvédőjavítás alatt. Előnyök: Nagyon gyorsan lehet vele javítani. Egy kezes használat. a Daytona készletben forgatható híd, Fecskendő nélkül lehet használni, mivel felül kell a szélvédő javító ragasztót a szerszámba feltölteni. Hátrányok: a tömítéseket cserélni kell, mivel az az alapja a normális javításnak.

 

  

Deltakits: Anyavállalata Amerikában van. (www.deltakits.hu) Egy államokban a Glass Mechanix céggel. A híd majdnem ugyanaz, csak a fed lap a más. Vákuumpumpás felfogatása van. Nem kell gélezni. Nem kis tappancsos, ez nem fog leesni. Az injektor rugós rozsdamentes anyagból van, önmagát húzza be, ezért félautomatának lehet mondani. Az injektor test dupla amiben van a rugó. Ez a rugó húzza be magát az injektor testbe, amiben van a gumi ami a szélvédőre csatlakozik. Előnyök : Egy kezes használat, gyors javítást tesz lehetővé. Hátrányok: Csepegtetőt kell használni.

 

 

 

GTGlass: (www.gtglass.eu)Egy közepes méretű tappancsos felfogató konzolba (Híd) lehet az injektort betekerni. Az injektor egy szokatlanul hosszú szó szerint dugattyú. A dugattyú mozgásával lehet szabályozni a vákuumot és a nyomást. Ami ebben a szerszámban az újítás, hogy a szerszám köré egy UV ledes technológia került kiépítésre. Ez a led a gyanta kiszárítását eredményezi. Külön szélvédő javító ragasztó tartálya van a szerszámnak, amelybe kell adagolni a ragasztót. Nem kell használni fecskendőt. Előnyök: Uv led. Hátrányok: Nagy felfogató vákuum pumpa hiánya, nagy dugattyú. Sok szélvédőjavító már nem szereti a géles tappancsos szerszámokat. Ennek a szerszámnak is ez a baja. Sajnos a technika előrehaladtával mi szélvédőjavítók is egyre kényelmesebbek vagyunk. 2-3 pumpálás és már rá is van cuppantva a szerszám a szélvédőre és lehet is kezdeni a javítást. Ez hiányzik ennél a szerszámnál, mivel még a régimódi felfogatással rendelkezik a szerszám. Viszont adnak hozzá egy szép uv ledes szárítót. Egy tekintetben jó a szerszám de ha nagyon átgondoljuk akkor az uv ledet csak télen vagy mélygarázsban használjuk. 70% ban nem kell használni. Tehát 70% ban marad nekünk az alap szerszám. Nagy injektor és elavult tappancs. Az adagolót ha benne hagyjuk a szerszámba beragad. Nehéz kiszedni!

  

 

Aegis: A szerszámkészlet nagy tapadó korong amely vákuumszivattyúval van ellátva. (A fenti kettő cég szélvédő javító szerszám készletében is ugyanilyen van) Kettő csúsztatható tengelyen van az injektor tartó, amit külön kell beállítani az üvegre merőlegesen. Az injektor egy bajonettzáras légző csövön keresztül csatlakozik egy kb 60 cm dugattyúhoz. Ami légmentesen zárja a rendszert. Ezen a dugattyún keresztül lehet a vákuumot, és a nyomást létrehozni. Előnyök: Nagy mutatós dekoratív szerszám. Hátrányok: Nagyon bonyolult használat sok hibalehetőséggel. Mint minden szerszámmal, ezzel is szépen lehet dolgozni kellő gyakorlás után.

 

 


Surface Dynamix: Ez a szerszámkészlet még szabadalmi eljárás alatt van, ezért nem tudtuk tesztelni. Annyit tudunk a fotók alapján, hogy a hídba nem kell betekerni az injektort, ezért egyszerűbb lesz a csatlakozása a szerszámnak a szélvédőhöz. Egy bajonett szerű mozdulattal lehet rápattintani, és fixálni az injektort. Kör UV lámpa jár a készlethez. Ami itt is a hátrány a vákuumpumpa hiánya a felfogatásban. Az emberben mindig a félelem kering hogy mikor fog leesni. Viszont ha és amennyiben a tappancsok jól szigetelnek nagyon szép szerszámnak igérkezik. Tesztelését már várjuk, ahogy lesz mintadarab megírjuk. Előrendeléseket már felveszünk!Ha és amennyiben választani kellene jelenleg a Deltakits szerszámkészletet ajánlom, mivel ár per teljesítmény a legjobb, legegyszerűbb. Akinek a pénz nem számít a Glass Mechanix a következő választás, mivel az egy felsőbb minőséget képvisel. Drágább szerszámtáska.

 

Természetesen ezek a készletek a felső kategóriás készletekhez tartoznak. Létezik rengeteg szélvédő javító készlet - márka, viszont szándékosan a Top 5 készletet mutattam be.

Leírást készítette:

Briák Pál  Szélvédő javító szakember +36-30-355-1000

www.windshieldrepair.eu

www.szelvedojavitoszerszam.hu

www.szelvedojavitas.hu

 

 

Címkék: szélvédő javító szerszám szélvédő javító kitt szélvédő javító tanfolyam szélvédő javító ragasztó szélvédő javító készlet

A bejegyzés trackback címe:

https://szelvedojavtokeszlet.blog.hu/api/trackback/id/tr783325038
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása